Váradi András Alapítvány

Bemutatkozik az Alapítvány

2015. március 17. - Váradi András Alapítvány

 

Az Együtt – a Korszakváltók Pártjának közpolitikai pártalapítványa a Váradi András Alapítvány.

varadi_andras_alapitvany_logo_300x300.jpg

Az Alapítvány krédója

A Váradi András Alapítvány a magas fokú szakmai minőségben, a párbeszédben és az árkokon átívelő hidak építésében hisz. Azt gondoljuk, hogy Magyarország problémái csak nyitott platformokon keresztül, élő közösségben oldhatóak meg. Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy az ország válságtüneteinek azonosításánál mélyebbre menjünk és a valódi problémák feltárásával és megoldásával foglalkozzunk. A problémák megoldása során minden állampolgár által használható tudásnak kell keletkeznie, és az adott válaszoknak közérthetőeknek kell lenniük. A megoldások kidolgozása mellett, úgy gondoljuk, hogy sok helyen már most is ott vannak a „helyi hősök” és helyi sikertörténetek, csak meg kell őket találnunk. Küldetésünknek tekintjük, hogy ezeknek a helyi megoldásoknak hangot adjunk és adaptálhatóvá tegyük őket az ország más területein is, hogy végül közpolitikai jógyakorlattá válhassanak

Az Alapítvány feladata

Az alapítvány alapvető feladata, hogy közpolitikai témákban támogassa a Együtt – a Korszakváltók Pártjának működését. Ezt közpolitikai elemzésekkel, megoldások kidolgozásával, szakmai konferenciák szervezésével és társadalmi kampányok folytatásával valósítja meg. Az alapítvány olyan jelentős témákra fókuszál, amelyek Magyarország legnagyobb problémáit jelentik, és amelyeken egy jobb kormányzással sokat kellene és lehetne javítani. Annak érdekében, hogy ezek a jobb és megalapozottabb szakpolitikai megoldások ismertté váljanak, az Alapítvány munkatársai szorosan együttműködnek az Együtt – a Korszakváltók Pártjának vezetésével, önkormányzati és országgyűlési képviselőivel.

Az alapítvány feladata, hogy elismert hazai és az Együtt – a Korszakváltók Pártjához közeli szakértők tudását becsatornázza a párt közpolitikai véleményformálásába, a kialakított közpolitikai állásfoglalásokat, elképzeléseket és jó gyakorlatokat megismertesse a párt tagságával, szimpatizánsaival és a magyar választókkal is. A közpolitikai programok kialakításán túl az Alapítvány feladata, hogy a jó gyakorlatokat Magyarországon helyben, önerőből, a helyi emberekkel közösen meg is valósítsa.


Az Alapítvány korábban az Együtt Magyarországért Alapítvány nevet viselte, majd Váradi András tragikus halála után a Párt és az Alapítvány vezetése úgy döntött, hogy az alcsútdobozi juhász emlékét megőrizve a pártalapítvány felveszi a nevét.

A bejegyzés trackback címe:

https://varadialapitvany.blog.hu/api/trackback/id/tr867277967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.