Váradi András Alapítvány

Első számú ellenség: gimnáziumok!

Veszélyben vannak az iskolák!

2015. november 10. - Váradi András Alapítvány

 A győri Krúdy Gyula Gimnázium felháborító esete mutatja, hogy életveszélyben vannak a gimnáziumok, bármikor levelet kaphatnak az igazgatók. A kormány továbbra is első számú ellenségként tekint az érettségit adó képzésekre. A Váradi András Alapítvány és az Együtt folytatja egy éve megkezdett harcát a gimnáziumok védelmében.

Tovább

Tévhitek a munka és a család összeegyeztetéséről

Kulcsszerepben a nők

Sok tévhit él a munkavállalás és gyermekvállalás kapcsolatáról a magyar társadalomban. A tisztánlátáshoz, fejlődéshez és előrejutáshoz fontos ezeket cáfolni. Az alábbiakban öt széles körben elterjedt tévhitet cáfolunk meg.

Az Együtt és a Váradi András Alapítvány javaslatainak részleteit a munkavállalás és gyermekvállalás összehangolására, többek között az APA-HÓNAPOKAT, a BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYFEJLESZTÉST és a GYERMEKBARÁT MUNKAHELY minősítési rendszert olvassátok el itt: http://egyuttpart.hu/kulcsszerepben-a-nok/ 

#DolgozniBoldogulni

1014_kulcsszerepbenanok_tevhitek_01.png

Tovább

Közalkalmazottból lett “kulturális közmunkás”

Visszafoglalkoztatás az MTVA-nál

 

image_7.jpeg

kép: MTVA székház, hvg.hu

A visszafoglalkoztatás álságos gyakorlata

Régóta ismert, hogy a visszafoglalkoztatás a közmunkával kapcsolatos visszaélések egyik bevett gyakorlata. Visszafoglalkoztatás alatt azt értjük, ha egy intézmény előbb elbocsátja munkavállalóját a közalkalmazotti pozíciójából, majd ugyanarra a feladatkörre később visszaveszi, csak már közmunkásként, ezért kevesebb pénzért, közvetlen állami finanszírozással. Ez törvényellenes, amit azonban gyakran úgy kerülnek meg a munkáltatók (önkormányzatok és közintézmények), hogy más titulust találnak ki az adott munkakörnek. Erre a jogsértésre már 2012-ben felhívta a figyelmet az akkori ombudsman, Szabó Máté. Ennek ellenére a mai napig rendszeresen lehet értesülni a visszafoglalkoztatás törvénysértő alkalmazásáról. 

Tovább

Látlelet a hazai egészségügyről

Közel a katasztrófa, és nem lehet elhárítani jelentős többletráfordítás nélkül

 „Látlelet: Van-e kiút az egészségügy zsákutcájából?” címmel rendezett konferenciát a Váradi András Alapítvány április 23-án. A konferencia koncepcióját dr. Komáromi Zoltán háziorvos és egészségpolitikus, az Együtt elnökségi tagja alakította ki: a közegészségügyi rendszer legfontosabb területeinek egy-egy specialistáját kérte fel a látlelet felállítására. Az alapellátás helyzetét maga Komáromi, a szakellátás járóbeteg-ellátási részét dr. Kincses Gyula, volt egészségügyi államtitkár, a fekvőbeteg-ellátást dr. László Imre, volt kórházigazgató, a DK egészségpolitikusa mutatta be, míg dr. Szegedi István gyermekonkológus, az Együtt debreceni önkormányzati képviselője moderálta az eseményt. 

0408_va_cover_01.jpg

Tovább

Több iratot a levéltárba!

Konferencia beszámoló

"Besúgók, akták, ügynökök" címmel kerekasztal-beszélgetést szervezett a Váradi András Alapítvány 2015. március 23-án. 

e14_fb_ugynok_event_cover_784x296_4.png

Tovább

Bemutatkozik az Alapítvány

 

Az Együtt – a Korszakváltók Pártjának közpolitikai pártalapítványa a Váradi András Alapítvány.

varadi_andras_alapitvany_logo_300x300.jpg

Az Alapítvány krédója

A Váradi András Alapítvány a magas fokú szakmai minőségben, a párbeszédben és az árkokon átívelő hidak építésében hisz. Azt gondoljuk, hogy Magyarország problémái csak nyitott platformokon keresztül, élő közösségben oldhatóak meg. Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy az ország válságtüneteinek azonosításánál mélyebbre menjünk és a valódi problémák feltárásával és megoldásával foglalkozzunk. A problémák megoldása során minden állampolgár által használható tudásnak kell keletkeznie, és az adott válaszoknak közérthetőeknek kell lenniük. A megoldások kidolgozása mellett, úgy gondoljuk, hogy sok helyen már most is ott vannak a „helyi hősök” és helyi sikertörténetek, csak meg kell őket találnunk. Küldetésünknek tekintjük, hogy ezeknek a helyi megoldásoknak hangot adjunk és adaptálhatóvá tegyük őket az ország más területein is, hogy végül közpolitikai jógyakorlattá válhassanak

Az Alapítvány feladata

Az alapítvány alapvető feladata, hogy közpolitikai témákban támogassa a Együtt – a Korszakváltók Pártjának működését. Ezt közpolitikai elemzésekkel, megoldások kidolgozásával, szakmai konferenciák szervezésével és társadalmi kampányok folytatásával valósítja meg. Az alapítvány olyan jelentős témákra fókuszál, amelyek Magyarország legnagyobb problémáit jelentik, és amelyeken egy jobb kormányzással sokat kellene és lehetne javítani. Annak érdekében, hogy ezek a jobb és megalapozottabb szakpolitikai megoldások ismertté váljanak, az Alapítvány munkatársai szorosan együttműködnek az Együtt – a Korszakváltók Pártjának vezetésével, önkormányzati és országgyűlési képviselőivel.

Az alapítvány feladata, hogy elismert hazai és az Együtt – a Korszakváltók Pártjához közeli szakértők tudását becsatornázza a párt közpolitikai véleményformálásába, a kialakított közpolitikai állásfoglalásokat, elképzeléseket és jó gyakorlatokat megismertesse a párt tagságával, szimpatizánsaival és a magyar választókkal is. A közpolitikai programok kialakításán túl az Alapítvány feladata, hogy a jó gyakorlatokat Magyarországon helyben, önerőből, a helyi emberekkel közösen meg is valósítsa.


Az Alapítvány korábban az Együtt Magyarországért Alapítvány nevet viselte, majd Váradi András tragikus halála után a Párt és az Alapítvány vezetése úgy döntött, hogy az alcsútdobozi juhász emlékét megőrizve a pártalapítvány felveszi a nevét.